Osvěžující letní Matcha drink: Jednoduchý recept na zelené osvěžení

 

Osvěžující Letní Matcha Drink: Jednoduchý Recept na Zelené Osvěžení

Matcha je tradiční japonský čaj, který si díky svým unikátním vlastnostem a chuti získává stále větší oblibu. Na našem e-shopu najdete kvalitní 100% organickou ceremoniální matchu 1. jakosti, kterou můžete využít nejen pro tradiční přípravu, ale i pro osvěžující nápoje. Jedním z nich je náš oblíbený letní drink s matchou. Pojďme se podívat, jak na to!

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky ceremoniálního čaje matcha (zakoupíte zde)
  • 60 ml horké vody
  • Led
  • 200 ml mléka (kravské, mandlové, ovesné, kokosové nebo jakékoliv jiné podle vaší chuti)
  • Sirup podle chuti (například vanilkový, karamelový nebo med)

Postup:

  1. Příprava matchy: Do malé misky nebo šálku dejte dvě čajové lžičky ceremoniálního čaje matcha. Přidejte 60 ml horké vody (cca 80°C) a pomocí bambusové metličky (chasen) důkladně vyšlehejte, dokud se nevytvoří pěna a matcha se zcela nerozpustí.
  2. Příprava mléka: Nalijte si do sklenice mléko a našlehejte ho pomocí mléčné pěniče. Mléko můžete použít jakékoliv dle vaší preference – kravské, mandlové, ovesné, kokosové, sojové nebo jiné.
  3. Kombinace a servírování: Do vysoké sklenice nasypte led. Poté pomalu nalijte připravenou matchu na led, aby vytvořila krásné vrstvy. Nakonec přidejte našlehané mléko a pro extra sladkost můžete přidat sirup podle chuti.
  4. Ozdoba a podávání: Pokud chcete, můžete drink ozdobit například plátkem limetky nebo lístkem máty. Váš osvěžující letní matcha drink je hotový a připraven k podávání!

Tip: Experimentujte s různými druhy mlék a sirupů, abyste našli svou oblíbenou kombinaci!

Proč si vybrat naši matchu?

Naše matcha je 100% organická a ceremoniální kvality. Díky pečlivému výběru a zpracování si můžete být jisti, že dostáváte to nejlepší. Perfektní pro tradiční čajový obřad, ale také skvělá pro moderní nápoje, jako je tento osvěžující letní drink.

Vyzkoušejte naši ceremoniální matchu 1. jakosti a objevte nové způsoby, jak si užít tento zelený poklad! Zakoupíte ji zde.

51d66840-4e42-404c-8dcc-c7cb1cb9c281Koupit zde